Sous vide

Sous vide, som betyr "under vakuum" på fransk, er en teknikk som innebærer å vakuumpakke mat og tilberede den i et temperaturkontrollert vannbad over lengre tid. Resultatet er mat med jevn temperatur, noe det er nesten umulig å oppnå med andre teknikker.

Grilling gir maten en herlig røkt aroma og en smakfull karamellisert overflate, men det kan være utfordrende å få en jevn innvendig temperatur. Dette gjelder spesielt for tykkere kjøttstykker som biffer, koteletter eller steker. Sous vide løser dette problemet ved å forvarme kjøttet til ønsket temperatur. Grillingen fungerer deretter som prikken over i-en, og tilfører den deilige skorpa og smaken.

Framgangsmåte

  1. Start med å krydre kjøttet ditt med salt, pepper og eventuelt andre krydder eller urter. Vakuumpakk det deretter i en sous vide-pose. Har du ikke vakuumpakker, kan du bruke en ziplock-pose.
  2. Still inn sous vide-maskinen på ønsket temperatur.
  3. Tilbered kjøttet i vannbadet i minst én time for tynne stykker, eller opptil fire timer for tykkere stykker. Sous vide sikrer at hele stykket har en jevn temperatur.
  4. Forvarm grillen til høy varme. Dette kan være enten kullgrill, gassgrill eller pelletgrill.
  5. Fjern kjøttet fra posen og tørk det godt med papirhåndklær. Dette sikrer en sprø overflate.
  6. Grill kjøttet raskt på begge sider, ca. 1–2 minutter per side, for å få en fin skorpe. Bruk gjerne en grillpensel med olje for å unngå at kjøttet setter seg fast.

Fordeler med Kombinasjonen sous vide og grilling: