Agurkmiks
Kjempegod topping til burgere og pølser.
Denne er hentet fra Gladkokken, men jeg har litt mindre agurk og litt mer løk.
Ingredienser
Grønnsaker:
- 4, 5 agurker (avhenger av størrelse)
- 3 løk (rød eller gul, jeg bruker det jeg har)
- 2 søtpaprika
Syltelake
- 2,5 dl 7% eddik
- 1 dl eplesidereddik
- 5 dl sukker
- 1 dl vann
- 1 ss sennepsfrø
- 1 ss chiliflakes (eller det du selv vil ha i)
- 1 ss syltepulver
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
Framgangsmåte
- Fjern kjernen i agurkene. Del opp agurkene i bittesmå terninger og ha de i en bolle.
- Finhakk løken og paprikaen og ha det i bollen.
- Ha alle ingrediensene til syltelaken i en stor kjele. Kok opp og pass på at alt sukkeret har smeltet.
- Ha i grønnsakene og la det koke i ca. 8 minutter. Ta i syltepulveret og la det koke i 2 minutter til.
- Ta kjelen av platen og la det hele få kjøle seg ned før du tar agurkmiksen på rene glass.
- Rør gjerne litt i agurkmiksen dagen etter (det vil stivne litt på grunn av syltepulveret).
Blandingen holder seg godt i kjøleskap og den blir bare bedre og bedre!