Bakt potet (loaded potatoe)
Enkelt og godt.
Poteter kan legges på grillen som de er og serveres som tilbehør. Her er potetene selve hovedretten og da fylles potetene med litt snadder: loaded potatoes. Både urtesmøret og toppingen kan varieres slik du vil (eller ta utgangspunkt i det du har i hagen, krydderhylla eller kjøleskapet).
Ingredienser
- 4 store bakepoteter
- 5 ss smør
- 3 ss rømme
- 2 ss finhakket persille
- 2 ss finhakket basilikum
- 1 ts sellerisalt
- 1 ts røkt paprika
- Litt cayenne eller annen chili hvis du liker det
- Olje til pensling
Forslag til topping
- 6 ss revet Norvegia
- 6 skiver bacon (jeg deler skivene i mindre biter, men du kan også ha en halv bacon-skive på hver potetbit)
- 2 ss rømme
- 1/2 veldig finhakket rødløk (eller vårløk)
- 1 ss finhakket persille
Framgangsmåte
- Jeg starter med å lage kryddersmør. Bland smør, urter og krydder og la det stå i romtemperatur.
- Pensle potetene med litt olje. Jeg legger potetene i en bolle, tar i olje og ruller potetene rundt så alle blir godt dekket med olje.
- Krydre potetene med salt og pepper. Jeg bruker gjerne en god rub, men ikke for mye!
- La potetene hvile i en halv time.
- Sett grillen på 180 grader. Legg inn potetene og la de være i grillen i ca. 1,5 t (varierer selvsagt med størrelsen på potetene). Sjekk at de er myke helt inn i midten med en gaffel eller kniv. Det gjør som regel ingenting om potetene ligger litt lengre heller.
- Ta potetene ut av grillen og la de avkjøles litt. Del potetene i to på langs.
- Grav ut massen fra potetene, men ikke ødelegg skallet (jeg synes ikke det gjør noe om det er igjen en god del masse i hver potethalvdel). Ha massen i en bolle og bland med kryddersmøret. Nå legger du den deilige smørmassen tilbake i potetene.
- Ha på topping og sett potetene tilbake i grillen i 20-30 minutter (til alt har smeltet godt).
Litt ekstra rømme på toppen av toppingen før servering er ikke feil!