Chilisaus
Du får kjøpt mange gode chilisauser, men det er noe annet å lage sausen slik du selv vil! Jeg lager så og si aldri helt like sauser, så forslaget nedenfor er bare et utgangspunkt.
Habanero er kanskje verdens beste chili, men den er sterk! Bytt ut habanero med mildere varianter hvis du vil. Du kan selvsagt også ha i enda sterkere chili hvis du skal lage noe som virkelig river.
Ingredienser
- 8 habanero chili
- Ca. 15 røde chilier (jeg blander ofte ulike typer fra drivhuset)
- 6 fedd hvitløk (jeg bruker ofte hele hvitløken)
- 3,5 desiliter vann
- 2 desiliter Heinz ketchup
- 3 spiseskjeer brunt sukker
Framgangsmåte
- Fjern chilifrøene og del chilien i biter.
- Ha nøytral olje, hvitløk og chili i en kjele og la det stå på middels varme i ca. 5 minutter.
- Ha i vann og la det koke i 10 minutter.
- Ha i resten av ingrediensene og la det koke noen minutter. Fem minutter er nok, men jeg smaker gjerne til og putter oppi ting jeg har og som jeg vil bli kvitt, så holder ofte på en times tid med småkoking.
- Bruk stavmikser og gjør sausen glatt. Du kan selvsagt sile sausen, men det gjør aldri jeg.