Chilisaus

Du får kjøpt mange gode chilisauser, men det er noe annet å lage sausen slik du selv vil! Jeg lager så og si aldri helt like sauser, så forslaget nedenfor er bare et utgangspunkt.

Habanero er kanskje verdens beste chili, men den er sterk! Bytt ut habanero med mildere varianter hvis du vil. Du kan selvsagt også ha i mer sterk chili hvis du skal lage noe som virkelig river.

Basisen nedenfor er nesten lik den du finner hos Gladkokken og holder til rundt 7 desiliter.

Ingredienser

Framgangsmåte

  1. Fjern chilifrøene og del chilien i biter.
  2. Ha nøytral olje, hvitløk og chili i en kjele og la det stå på middels varme i ca. 5 minutter.
  3. Ha i vann og la det koke noen minutter.
  4. Ha i resten av ingrediensene og la det koke noen minutter. Fem minutter er nok, men jeg smaker gjerne til og putter oppi ting jeg har og som jeg vil bli kvitt.
  5. Bruk stavmikser og gjør sausen glatt og fin.