Glaserte gulrøtter med honning og balsamico
Et godt alternativ til kokte gulrøtter.
Oppskriften er hentet fra Meny.
Ingredienser
- 800 g gulrøtter
- 4 ss balsamicoeddik eller balsamicoglaze
- 4 ss honning
- 1 ts tørket timian
- 1 finhakket hvitløksfedd
- 4 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts sort pepper
Framgangsmåte
- Skrell gulrøttene og kutt dem i grove staver.
- Ha gulrøttene i en ildfast form. Bruk gjerne så stor form at gulrøttene kan legges utover uten å
overlappe hverandre.
Tips: Dekk gjerne formen med bakepapir, så er det enklere å få dem ut når de er karamelliserte. - Ha balsamico, honning, timian, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i formen. Vend alt slik at gulrøttene er dekket av balsamico, olje og honning.
- Legg formen på grillen (eller ovn på 200 grader) i ca. 20 minutter til gulrøttene er myke, gylne og karamelliserte. Du kan gjerne vende gulrøttene noen ganger underveis, slik at de stekes jevnere.