Glaserte gulrøtter med honning og balsamico

Et godt alternativ til kokte gulrøtter.

Oppskriften er hentet fra Meny.

Ingredienser

Framgangsmåte

  1. Skrell gulrøttene og kutt dem i grove staver.
  2. Ha gulrøttene i en ildfast form. Bruk gjerne så stor form at gulrøttene kan legges utover uten å overlappe hverandre.
    Tips: Dekk gjerne formen med bakepapir, så er det enklere å få dem ut når de er karamelliserte.
  3. Ha balsamico, honning, timian, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i formen. Vend alt slik at gulrøttene er dekket av balsamico, olje og honning.
  4. Legg formen på grillen (eller ovn på 200 grader) i ca. 20 minutter til gulrøttene er myke, gylne og karamelliserte. Du kan gjerne vende gulrøttene noen ganger underveis, slik at de stekes jevnere.