Hamburgerbrød

Hjemmelaget er aller best!

Oppskriften er hentet fra Gladkokken.

Ingredienser

12 brød

Framgangsmåte

  1. Hell salt, sukker, tørrgjær i bakebollen. Mål opp varmt vann (37 grader) og tilsett litt vann og mel i denne blandingen. Rør godt rundt å la det stå i 10 minutter. Hvis det begynner å boble litt vet du at gjæren er bra og at resultatet blir bra.
  2. Tilsett egg, smeltet smør og nesten alt vannet i bollen. Rør godt rundt og tilsett resten av melet. Det er smart å spare litt vann (ca 0,5 dl) Det er lettere å tilsette ekstra vann hvis deigen er litt tørr. Bruk eltekroken og elt i 10 minutter på lav hastighet. Deigen skal være smidig og slippe kanten på bakebollen.
  3. Ta deigen ut av bollen og form til en stor bolle. Bruk litt nøytral olje i bunnen av bakebollen og legg deigen tilbake. Gni deigen rundt et par ganger så den blir smurt med olje. Dette gjør at deigen ikke blir tørr. Legg på et håndkle og la heve i ca 1 time til deigen har blitt dobbelt så stor.
  4. Jeg bruker hamburgerformer i silikon som smøres med litt nøytral olje. Du kan også lage former med aluminiumsfolie.
  5. Når deigen har hevet deler du den opp i emner på ca 110-120 gram pr stk. Form til en bolle og legg i formene. Dekk til deigen en gang til å la heve i ca 1 time til. Pensle med en blanding av egg og melk og strø over sesamfrø.
  6. Sett et brett med hamburgerbrødformene inn i en forvarmet ovn på 200 grader og stek i ca 15 minutter til de har blitt gyldne og fine.
  7. La brødene hvile i 15 minutter før du tar de ut av formene. Brød du ikke bruker kan fryses. Lykke til.