Fylte Jamaican Bells

Litt plundrete å lage, men det blir skikkelig snadder!

Jamaican Bell er en liten, dekorativ chili som har fått navnet sitt fordi den minner om en bjelle i fasongen. Den stammer fra Sør-Amerika, men dyrkes i dag mange steder i verden, både som prydplante og nytteplante. Chilien er ikke veldig sterk (rundt 5–15000 Scoville), altså mild til middels sterk. Smaken er søtlig og fruktig. Formen med et lite hulrom inni gjør den perfekt til å fylles med ost, kjøtt eller andre smakfulle blandinger, enten den tilberedes i ovn eller på grillen.

Det er nok vanskelig å få kjøpt Jamaican Bells i butikken. Frø er det derimot greit å få tak i, og det er en enkel chili å dyrke.

Ingredienser

Framgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til fyllet og smak til med salt og pepper.
  2. Skjær av toppen på Jamaican Bell-chiliene, fjern frø og hinner.
  3. Fyll chiliene tett med osteblandingen. Bruk gjerne en liten teskje eller sprøytepose.
  4. Sett grillen på 180 grader (eller lavere temperatur og litt lengre grilltid).
  5. Sett chiliene i en ildfast form eller på en grillplate, slik at de ikke velter.
  6. Grill med lokket lukket i 20–25 minutter, til chiliene er møre og osten bobler.
  7. La chiliene hvile et par minutter før servering.