Karamellisert løk
Topping til pizza, burger, pølser eller karbonader.
Oppskriften er hentet fra Meny.
Ingredienser
4 porsjoner
- 2 store gule løk
- 1 ss smør
- 2 ss olje
- 2 ts sukker
- 3 ss balsamico
- 2 ts Worcestershire saus
- salt og pepper
Framgangsmåte
- Skjær løken i i ca. 1 cm tykke strimler
- Stek løken på middels varme i en panne med smør og olje. Rør av og til og pass på at pannen ikke er for
varm så løken blir for fort stekt.
Tips: Pass på at om pannen blir for full, blir det for mye fuktighet i pannen, og det vil ta enda lengre tid å få løken klar. Smør deg med tålmodighet. - Etter 5-10 minutter, når løken begynner å bli ordentlig myk og få fin farge, tilsettes Worcestershire-saus og balsamico.
- Dryss 1-2 klyper sukker over når løken har begynt å få farge, og rør det forsiktig inn. Det får fart på karamelliseringsprosessen.
- Ikke bli fristet til å skru opp temperaturen etter 20 minutter, for høy temperatur vil få løken til å svi seg. Fortsett å steke på middels varme til løken er helt myk og karamellisert.
- Smak til med salt og pepper helt til slutt.
Tips: Hell noen spiseskjeer vann over løken når den er nesten ferdig, så smakene i bunnen av panna trekker inn i løken.