Karamellisert løk

Topping til pizza, burger, pølser eller karbonader.

Oppskriften er hentet fra Meny.

Ingredienser

4 porsjoner

Framgangsmåte

  1. Skjær løken i i ca. 1 cm tykke strimler
  2. Stek løken på middels varme i en panne med smør og olje. Rør av og til og pass på at pannen ikke er for varm så løken blir for fort stekt.
    Tips: Pass på at om pannen blir for full, blir det for mye fuktighet i pannen, og det vil ta enda lengre tid å få løken klar. Smør deg med tålmodighet.
  3. Etter 5-10 minutter, når løken begynner å bli ordentlig myk og få fin farge, tilsettes Worcestershire-saus og balsamico.
  4. Dryss 1-2 klyper sukker over når løken har begynt å få farge, og rør det forsiktig inn. Det får fart på karamelliseringsprosessen.
  5. Ikke bli fristet til å skru opp temperaturen etter 20 minutter, for høy temperatur vil få løken til å svi seg. Fortsett å steke på middels varme til løken er helt myk og karamellisert.
  6. Smak til med salt og pepper helt til slutt.

Tips: Hell noen spiseskjeer vann over løken når den er nesten ferdig, så smakene i bunnen av panna trekker inn i løken.