Chiliketchup

God ketchup er kjempegodt.

Jeg lager ketchup på "gefylen", så denne oppskriften er aller mest et utgangspunkt. Jeg bruker ofte mer tid enn det som er angitt i framgangsmåten nedenfor og smaker til underveis.

Chili: jeg dyrker litt chili selv og blander ofte ulike typer, alt avhengig av hva jeg har. Det blir gjerne både vanlig rød (sterk), Habanero, Jamaican bells, snack paprika og alskens andre varianter som er modne når ketchupen skal lages.

Ingredienser

Framgangsmåte

  1. Stek løk, chili og hvitløk i en kjele (hvitløk kan godt tilsettes etter noen minutter)
  2. Hell i tomat og tomatpuré. Kok opp og tilsett resten av ingrediensene
  3. Senk varmen og la sausen småkoke i ca. 30 minutter (det kan ta lengre tid, så du må sjekke at ketchupen har blitt passe tykk). Ketchupen vil tykne litt når den blir kald. Bruk stavmikser og kjør ketchupen glatt
  4. Juster smaken med for eksempel sitronsaft, eddik, chili, salt, pepper og sukker. Hell ketchupen på rene, varme tørre glass eller flasker og skru på lokk. Avkjøl helt. Holdbar minst en måned hvis sausen oppbevares kaldt.