Spicy ketchup
Ingredienser
- 3 bokser hermetiske tomater
- 1,5 dl sukker< (smak eventuelt til med litt mer etter hvert)/li>
- 200 gram tomatpuré
- 4 fedd hakket hvitløk
- 3 rød chili
- 1 rødløk
- 4 spiseskjeer eplesidereddik
- 1-2 ts malt koriander
- 1 ts spisskummin
- Salt og pepper (ca. 1 ts av hver)
Framgangsmåte
- Stek løk, chili og hvitløk i en kjele (hvitløk kan godt tilsettes etter noen minutter)
- Hell i tomat og tomatpuré. Kok opp og tilsett sukker, epleeddik, salt, pepper og krydder.
- Senk varmen og la sausen småkoke i ca. 30 minutter (det kan ta lengre tid, så du må sjekke at ketchupen har blitt passe tykk). Ketchupen vil tykne litt når den blir kald. Bruk stavmikser og kjør ketchupen glatt/li>
- Juster smaken med chili, salt, pepper, sukker og eddik. Hell ketchupen på rene, varme tørre glass eller flasker og skru på lokk. Avkjøl helt. Holdbar minst en måned hvis sausen oppbevares kaldt.
Tips: Chili varierer ganske mye i styrke. Hvis jeg vil ha mer chili i ketchupen bruker jeg for eksempel Tabasco, og helst den med habanero.