Mørbrad
Kanskje bedre enn indrefilet?
Ingredienser
- 1 mørbrad (1 kg)
- Sennep
- Rub
Framgangsmåte
- Gni inn kjøttstykket med olje eller sennep og dekk det med rub (for eksempel Sucklebuster competition bbq Rub). La kjøttet hvile en time eller tre.
- Prøv å få grilltemperaturen på ca. 130 grader. La kjøttet stå i grillen til kjernetemperaturen er 47-48 grader (det tar et par timer).
- Ta kjøttet ut av grillen.
- Øk temperaturen på grillen til 220 grader og stek kjøttet på alle sider så du får en fin skorpe.
- La kjøttet hvile i minst 20 minutter før du skjærer det opp.
Tilbehør?
Er vel bare fantasien som begrenser hva som passer til god biff! Småpoteter, salat, grillede rotgrønnsaker, ... Jeg har servert mørbrad med pepperrotkrem, og det synes jeg er ekstremt godt!