Peppersaus

Dette er kanskje en litt gammeldags saus, men jeg synes den er kjempegod - en av de desidert beste sausene jeg vet om. Peppersaus er godt til både kjøtt og kylling.

Ingredienser

4 porsjoner

Framgangsmåte

  1. Sett en stekepanne på medium varme og tilsett smør når pannen er blitt varm.
  2. Tilsett finhakket sjalottløk, grønn pepper og nykvernet sort pepper. Stek til løken har blitt helt myk.
  3. Nå skal du flambere i cognac. Finn frem en fyrstikk så du er klar. Hell i cognacen, tilt litt på pannen, vent 2-3 sekunder og tenn på. La flammen brenne ut.
  4. Tilsett fløten og la koke inn til den blir tykkere.
  5. Smak til med sitronsaft og salt.

Tips

Jeg er ikke kokk, og det kan godt hende noen med mer peiling er uenige. Men, jeg synes det er godt å smake til med bittelitt soyasaus, noen få dråper klassisk tabasco og worcestershiresaus.