Peppersaus
Dette er kanskje en litt gammeldags saus, men jeg synes den er kjempegod - en av de desidert beste sausene jeg vet om. Peppersaus er godt til både kjøtt og kylling.
Ingredienser
4 porsjoner
- 2 store sjalottløk
- 2 spiseskjeer fersk grønn pepper
- 2 spiseskjeer smør til steking
- 0,5 desiliter cognac
- 3 desiliter kremfløte
- 1 teskjenykvernet sort pepper
- 1 teskje sitronsaft
- salt
Framgangsmåte
- Sett en stekepanne på medium varme og tilsett smør når pannen er blitt varm.
- Tilsett finhakket sjalottløk, grønn pepper og nykvernet sort pepper. Stek til løken har blitt helt myk.
- Nå skal du flambere i cognac. Finn frem en fyrstikk så du er klar. Hell i cognacen, tilt litt på pannen, vent 2-3 sekunder og tenn på. La flammen brenne ut.
- Tilsett fløten og la koke inn til den blir tykkere.
- Smak til med sitronsaft og salt.
Tips
Jeg er ikke kokk, og det kan godt hende noen med mer peiling er uenige. Men, jeg synes det er godt å smake til med bittelitt soyasaus, noen få dråper klassisk tabasco og worcestershiresaus.