Rød pizzasaus

Jeg liker en mild pizzasaus. Vil du ha sterk pizza synes jeg det fungerer best å få til det med topping og krydring, ikke gjøre selve sausen sterk.

Denne pizzasausen er hentet fra Matprat, men jeg har gjort min vri og den er derfor ikke helt lik.

Ingredienser

Tips: Jeg bytter gjerne ut oregano med Santa Maria pizzakrydder. Det er en blanding som består av Oregano, basilikum og merian. Den er skikkelig god, og du kan godt bruke 1 toppet spiseskje. Smak til, ofte lager jeg store porsjoner og tar alt litt på slump.

Tips: kajennepepper byttes gjerne ut med andre chili-varianter når jeg lager pizzasaus, og ikke er det helt nødvendig med chili i det hele tatt. Et ørlite sting kan likevel være godt, og selv er jeg blodfan av chipottle.

Tips: Hvis du har noen gamle tomater (eller tomater du vil bruke opp) får du en enda bedre saus hvis du har de på 100 grader i ovnen i en time. Erstatt noen av de hermetiske tomatene, eller bare lag litt mer saus.

Framgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Fres løken på middels varme i en gryte med olje til den er blank.
  3. Tilsett tomater, salt, sukker og krydder.
  4. Kok opp og la koke i 1 time under lokk. Mos tomatene lett med en sleiv og kok videre i 1 time til.
  5. Smak til sausen. Det kan hende du trenger litt mer salt eller sukker.