Rødvinsaus

Sausen er god til biff, lam og vilt. Bruk olje til steking hvis du vil ha et melkefritt alternativ.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Varm opp margarinen eller oljen i en kjele og stek sjalottløken til den blir myk og blank.
  2. Tilsett tomatpuré og la den frese litt for å få frem smaken.
  3. Hell i rødvinen og la den koke inn til omtrent halvparten av væsken har fordampet.
  4. Tilsett kjøttkraft og la sausen småkoke i 10–15 minutter.
  5. Smak til med soyasaus, balsamicoeddik, sukker, salt og pepper.
  6. Hvis du vil ha en tykkere saus, rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett under omrøring. La sausen småkoke til den tykner.
  7. Sil eventuelt sausen før servering.

Jeg synes det blir godt med en liten klunk tigersaus, Boston heat eller annen chilisaus. Selv gidder jeg ikke å sile sausen.