Rødvinsaus
Sausen er god til biff, lam og vilt. Bruk olje til steking hvis du vil ha et melkefritt alternativ.
Ingredienser
- 2 dl rødvin
- 2 dl kjøttkraft (oksekraft eller buljong)
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 1 ts balsamicoeddik (valgfritt, gir litt ekstra dybde)
- 1 ts sukker eller honning (valgfritt, balanserer syren)**
- 1 ss soyasaus
- 2 ss margarin eller olje (til steking)
- 1 ss maisenna rørt ut i litt kaldt vann (for tykkere saus, om ønskelig)
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Varm opp margarinen eller oljen i en kjele og stek sjalottløken til den blir myk og blank.
- Tilsett tomatpuré og la den frese litt for å få frem smaken.
- Hell i rødvinen og la den koke inn til omtrent halvparten av væsken har fordampet.
- Tilsett kjøttkraft og la sausen småkoke i 10–15 minutter.
- Smak til med soyasaus, balsamicoeddik, sukker, salt og pepper.
- Hvis du vil ha en tykkere saus, rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett under omrøring. La sausen småkoke til den tykner.
- Sil eventuelt sausen før servering.
Jeg synes det blir godt med en liten klunk tigersaus, Boston heat eller annen chilisaus. Selv gidder jeg ikke å sile sausen.