Baconsurret indrefilet av svin med honning glaze
Salt, søtt og sprøtt.
Oppskriften er hentet fra Gladkokken.
Ingredienser
4 porsjoner
Honning glaze
- 2 ss honning
- 1 ss dijon sennep
- 1 klump revet ingefær
- Saften av 0,5 sitron
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Baconsurret infrefilet
- 1 svin indrefilet
- 1 honning glaze
- 1 stor pakke bacon
Glazen gir både friskhet og sødme. Sammen med den salte og sprø hinnen fra bacon blir dette skikkelig godt! Server med salat og ris eller en god, hjemmelaget potetsalat.
Framgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til honning glazen. Bruk halvparten før steking og resten når kjøttet grilles.
- Skjær bort eventuelle slintrer fra kjøttet. Legg baconet utover en fjøl og ta på en stripe glaze. Legg på kjøttet og bruk litt mer glaze. Rull kjøttet inn i bacon og la det ligge i kjøleskapet til du skal grille.
- Stek først kjøttet på direkte varme. Snu det og stek til baconet blir litt sprøtt.
- Etter noen minutter flytter du kjøttet til indirekte varme og lar det kose seg der til kjernetemperaturen er 67 grader.
- La kjøttet hvile i minst 10 minutter.
Tips: jeg bruker røkt pepper i glazen. Det kan kjøpes, men jeg lager røkt pepper med en kaldrøykingsform i grillen. Det blir veldig godt.