Svinenakke

Perfekt grillkjøtt

Ingredienser

Framgangsmåte

  1. Skjær av eventuelle slintrer og overflødig fett
  2. Gni inn hele kjøttstykket med sennep (du kan eventuelt bruke olje). Jeg elsker Colman's sennep, men du kan bruke en dijon-sennep (gjerne med honning).
  3. La kjøttet hvile en time eller to.
  4. Putt svinenakken på grillen. Du skal bruke inndirekte varme (120-130 grader). Ta ut nakken når kjernetemperaturen er 72 grader Det tar ca. 3 timer.
  5. La kjøttet hvile i minst 20 minutter før du skjærer opp nakken i tynne skiver.

Tilbehør?

Svinenakke kan serveres med ulikt tilbehør. Jeg liker for eksempel hjemmelaget potetsalat. En god saus hever måltidet! Jeg har imidlertid også servert svinenakke med tzatziki og det falt i smak! Noen grillede grønnsaker er jo også veldig godt! Bruk fantasien eller det du har tilgjengelig.