Syltet rødløk
Syltet rødløk er godt på pølser og burger, og det er godt til mye annet også!
Denne oppskriften er stjålet fra Matprat, for øvrig et nettsted/app jeg anbefaler. Mange flotte oppskrifter som ikke er unødvendig snobbete.
Ingredienser
4 porsjoner- 2 rødløk i skiver
Syltelake
- 1,5 desiliter vann
- 1 desiliter sukker
- 0,5 deciliter eplecidereddik
- 0,25 teskjeer hel pepper
Framgangsmåte
- Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i pepperkorn når sukkeret har løst seg opp.
- Skjær rødløk i tynne skiver og legg dem i syltelaken. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Løken er holdbar minst to uker i kjøleskap.
Lyst til å smaksette laken med annet enn svart pepper? Her har du noen gode forslag:
- Chili i biter eller tynne skiver
- Sitronskall, dill og pepper
- Hvitløk, laurbærblad og pepper
- Korianderfrø og skiver av ingefær
- Stjerneanis med pepper eller nellik
- Limeskall og rosépepper