Program (grillkurs)
Dag 1: grilltyper og utstyr
- Pellets, gass, kull og elektrisk
- Utstyr: former, redskap, termometre, hansker, …
Her legges det vekt på ting som er spesielt nyttige for synshemmede, men også på alt mulig tilbehør som faktisk finnes. - Røyking: røykeboks, griller med eget kammer, …
Mat: kommer
Dag 2: grillteknikker
- Saus, krydder og marinade
Inkludert teknikker som marinadesprøyte. - Kjernetemperatur
- Langtidssteiking
- Omvendt grilling (reverse sear)
- Sous vide
Mat: kommer
Dag 3: Eksternt foredrag
Jan Strøm-Larsen forteller oss om ulike typer kjøtt
Dag 4: Fest
- Her prøver vi ulike grillteknikker i praksis.
- Alle kursdeltakere får en oppgave på forhånd: salat, brød, tilbehør, marinade, …
- Spørsmål, diskusjon og erfaringer med kurset.
- Vi spiser en fantastisk middag sammen.