Program
Programmet er tentativt, og endringer kommer nesten helt sikkert! Kurset er i regi av Oslo fylkeslag av Norges Blindeforbund.
6.5.25: grilltyper og utstyr
Kl. 18:00 - 21:00
- Pellets, gass, kull og elektrisk
- Utstyr: former, redskap, termometre, hansker, …
Her legges det vekt på ting som er spesielt nyttige for synshemmede, men også på alt mulig tilbehør som faktisk finnes. - Røyking: røykeboks, griller med eget kammer, …
Hovedrett: høyryggburger, pølser
Tilbehør: hamburger- og pølsebrød, syltet rødløk, ketchup, sennep, hamburgerdressing, sprøstekt løk, hamburgerost
Praksis: alle lager sin egen burger og griller den. Pølsegrilling.
15.5.25: grillteknikker
Kl. 18:00 - 21:00
- Saus, krydder og marinade
Inkludert teknikker som marinadesprøyte. - Kjernetemperatur
- Langtidssteiking
- Omvendt grilling (reverse sear)
- Sous vide
Mat: kommer
5.6.25: Eksternt foredrag
Kl. 18:30 - 20:00, Vogts gate 53A, 0477 Oslo
Jan Strøm-Larsen forteller oss om ulike typer kjøtt
19.6.25: Fest
Kl. 18:00 - 21:00
- Her prøver vi ulike grillteknikker i praksis.
- Alle kursdeltakere får en oppgave på forhånd: salat, brød, tilbehør, marinade, …
- Spørsmål, diskusjon og erfaringer med kurset.
- Vi spiser en fantastisk middag sammen.