Studier

Barneskole

Jeg startet på Majorstua skole i førsteklasse. Det var en spesialklasse for synshemmede med fire elever. Ingrid Furuset var klasseforstander. For noen år siden samlet hun klassen hjemme hos seg, og det var hyggelig. Strengt talt passet jeg nok ikke veldig godt inn i den klassen, men jeg kan ikke huske noe annet enn at jeg trivdes godt. Det ble fem år på Majorstua før jeg begynte i en vanlig klasse på Tokerud skole. Den gangen var det sjetteklasser på Tokerud, men jeg tror vi var det siste kullet før skolen ble en ren ungdomsskole.

Ungdomsskole

Tokerud skole med Reidar Søvik som klasseforstander. Flott lærer, og han har nok betydd mye for meg. Tenker ofte på han når jeg hører Bruce Springsteen: vi brukte tekstene hans i engelskundervisningen.

Videregående

Stovner videregående. Jeg synes det var en flott skole. Høres ut som den er veldig annerledes i dag, og det er den ganske sikkert også. Blant annet var vi vel så og si 100% etnisk norske i klassen. Nå er det nok ganske mange med fremmedkulturell bakgrunn. Vet faktisk ikke om det er vanlig allmennfag der nå?

Høyere utdanning

Jeg var utrolig usikker på hva jeg ville studere, men det endte med matematikk og informatikk. De første åra var på Blindern. Hovedfaget tok jeg derimot på Universitetsstudiene på Kjeller (Unik). Jeg hadde blant annet Knut Nordby som veileder: det var en av de mest interessante og kunnskapsrike menneskene jeg har møtt, og jeg hadde kontakt med han helt til han dessverre gikk bort alt for tidlig.

Etterpå

Jeg har selvsagt tatt en bråte med kurs etter universitetet, men jeg har ikke vært flink til å holde styr på det. For tiden tar jeg alle kursene på Deque University.