Biffsalat
En thailandsk variant.
Oppskriften er hentet fra Gladkokken, men med noen små endringer.
Ingredienser
Dressing
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss fishsauce
- Saften av 2 lime
- 1 ts sesamolje
Tips: hvis du synes dressingen blir litt for sur smaker du til med litt sukker, eller som jeg gjør - en ts honning.
Salat
- 700 gram flank steak (eller ytrefilet av okse)
- 2 agurker
- 15-20 små cherrytomater
- 1 rød chili (jeg plukker gjerne to tre veldig milde chilier fra drivhuset)
- 1 rødløk
- 1 håndfull koriander
- 1 håndfull mynte
- 1 håndfull bladpersille
Framgangsmåte
- Smør inn flankesteken med olje og Krydre med salt og pepper (eller for eksempels Arne's Amazing SPG). La kjøttet stå i romtemperatur en time eller tre. Grill eller steik kjøttet og la det hvile før du skjærer det opp.
- Bland ingrediensene til dressingen og rør til sukkeret er løst opp. Smak til siden ulike typer fishsauce har ulikt saltinnhold.
- Kutt agurk og tomat i grove biter, kutt løken i tynne strimler, finhakk chili og bland alt i en bolle.
- Kutt kjøttet i tynne strimler og ha det i bollen. Grovhakk koriander, mynte og bladpersille og ha det i salaten sammen med dressingen. Bland til slutt alt godt sammen.