Biffsalat

En thailandsk variant.

Oppskriften er hentet fra Gladkokken, men med noen små endringer.

Ingredienser

Dressing

Tips: hvis du synes dressingen blir litt for sur smaker du til med litt sukker, eller som jeg gjør - en ts honning.

Salat

Framgangsmåte

  1. Smør inn flankesteken med olje og Krydre med salt og pepper (eller for eksempels Arne's Amazing SPG). La kjøttet stå i romtemperatur en time eller tre. Grill eller steik kjøttet og la det hvile før du skjærer det opp.
  2. Bland ingrediensene til dressingen og rør til sukkeret er løst opp. Smak til siden ulike typer fishsauce har ulikt saltinnhold.
  3. Kutt agurk og tomat i grove biter, kutt løken i tynne strimler, finhakk chili og bland alt i en bolle.
  4. Kutt kjøttet i tynne strimler og ha det i bollen. Grovhakk koriander, mynte og bladpersille og ha det i salaten sammen med dressingen. Bland til slutt alt godt sammen.