Flank steak
Kjøtt med mye smak.
Flank steak er et magert, langt og flatt kjøttstykke fra storfeets nedre mageregion, (mellom brystet og låret). Flank steak har grove muskelfibre og lite fettmarmorering, og mye smak. Det er viktig å skjære kjøttet på tvers av muskelfibrene etter steking for at det skal bli mørt. Det egner seg til grilling, steking i panne eller ovn, og kan også brukes i retter som fajitas, stir-fry eller biffsalat.
I mange land, særlig USA og Latin-Amerika, er flank steak et populært kjøttstykke til grilling og marinering.
Framgangsmåte
- Smør inn flankesteiken med olje og strø på rub (som du bør gni litt inn i kjøttet). Alternativt kan kjøttet marineres.
- Få grillen opp i 230 grader.
- Steik 3-4 minutter på hver side (kjernetemperaturen bør være ca. 58 grader). Lokket på grillen skal være igjen når du steiker.
- La kjøttet hvile i 15-20 minutter før du skjærer det opp.
- Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene (gjerne litt på skrå).
Tips
Bruk kjøttet for eksempel i en biffsalat.