Dagbok

Noen stikkord om både jobb og private greier.

Mandag 1.1.24: snø

Det hadde snødd kollosale mengder i løpet av natta. Fikk heldigvis hjelp av Markus med måking, men ble så sliten at resten av dagen ble lydbok og slumring.

Tirsdag 2.1.24: rolig start på året

Bare Magnus og jeg på jobb. Dagen gikk stort sett med til å få unna litt forefallende (Slack etc).

Onsdag 3.1.24: samling i tjenesteplatformteam

Heldagssamling på Mesh Jhonstorget. Vi begynte å planlegge OKR for første tertial i tillegg til litt lederinfo og foredrag. Jeg ble ikke med på pizza etter samlingen.

Var på Brukshunden etter samlinga og kjøpte et kjempefint dekken til Bessi (i tillegg til lammeører og en pipeball). Tente i peisen og fikk det varmt og godt i huset.

Torsdag 4.1.24: dekkeninnvielse

Kaldt og jeg tror Bessi var godt fornøyd med dekkenet på vei til jobb.

Hyggewlig designlunsj. Skrev en kort wcag-historie-oppsummering. Sov dårlig og var skikkelig trøtt.

Fredag 5.1.24: peis

Svinkaldt og jeg tok hjemmedag for å holde liv i peisen. Fredagsmøter og div. småoppgaver på jobben.

Lørdag 6.1.24: Titanic

Martine, Rune og Mie skulle ta en tur, men bilen streika. Markus og Ronja starta med å bygge Titanic, og det var skikkelig hyggelig med parallell ølsmaking..

Søndag 7.1.24: kyllinggryte

Marianne og jeg laget en stor kyllinggryte. Den ble god, men Marianne synes den var litt sterk. Harald Østberg Amundsen vant Tour de Ski, Diggens vant dameklassen med Heidi Weng på andreplass.

Mandag 8.1.24: tertial

Vi går over til firemåneders OKR. Dagen starta med at vi gikk en runde og diskuterte alle OKRene til tjenesteplattform-teamene. Så gikk teamene hver til sitt for å ferdigstille/jobbe videre med planlegging.

Fikk stussa håret hos Cutters, og så fikk jeg servert fiskeboller til middag (kjempegodt).

Tirsdag 9.1.24: nuddelsuppe

Jobba med oppsettet for en litt kompleks tabell. Ellers var det planlegging, planlegging og planlegging. Nå er mye på plass av det vi skal jobbe med de neste fire månedene.

Laget nuddelsuppe der jeg blandet buljongen selv. Ble ikke så verst, og Markus digga det.

Onsdag 10.1.24: godt å ha fagansvarlig tilbake

Sjefen tilbake i uu-teamet (veldig bra), og vi hadde et kort teammøte. Ellers møte om en mulig AgePicker. Politiet skal lage designsystem og vi hadde et møte med de. Dokumentasjonsmøte på slutten av dagen.

Tordsdag 11.2.24: sofaprat

Startet med en sofa-diskusjon hos Sparebank 1. Kristoffer Lium og Tom Viderø var også med. Fikk med meg designlunsj på jobben og etterfølgende fagtorsdag (UU-forum).

Første kveld med Excel-kurs for NBF. Litt tregt synes jeg.

Fredag 12.1.24: God praksis-workshop

Workshop om løsning for God praksis i Aksel. Fredagsmøter etterpå og så var det helg!

Dårlig søvn, en del stress og fredagskveld førte egentlig til en full utladning. Hadde krøpet til køys, men så kom Markus og det ble litt ølsmaking og lego.

Lørdag 13.1.24: reinsdyrfilet

Herlig cogniac-saus, men biffen ble dessverre litt for dårlig stekt.

Søndag 14.1.24: feiring hos Martine

Etter en maraton-oppvask dro vi til Martine for å feire Markus sin bursdag. Mat: taco.

Mandag 15.1.24: Malmøya

Mandagsmøter i Aksel og en del testing. På kvelden dro Gøran og jeg til Malmøya og måket av taket.

Tirsdag 16.1.24: Deque

Fikk endelig gått gjennom et nytt Deque-kurs. Det handlet om skjemaer.

Onsdag 17.1.24: nav.no tilgjengelighetserklæring

Virkelig masse snø med innstilte busser og kaos. Det ble hjemmekontor. Først et møte med Eilif for å plukke ut tilgjengelighetserklæringer til nav.no. Deretter et møte Aksell/CRM. Til slutt en spennende prat med Fredrik.

Måka med Markus og Robert. Var ganske koselig, faktisk. Marianne laget kaffe til oss. Endte med at vi skal spleise på en skikkelig snøfreser. Bestilte den av Steinar, så den leveres på døra etter hvert.

Torsdag 18.1.24: agregert rapport

Laget en agregert rapport fra a11y-statement for nav.no. Så mange forbedringspotensialer der, men har en kjempeutfordring med utviklingskapasitet. Hadde et møte med en designer på arbeidstrening som skal se litt på verktøyet og foreslå forbedringer. Kari Anne, Rannveig og Carl var med på møtet. Tenker kanskje at Nima også kan være med litt.

Excel kurs i NBF på kvelden, og jeg var dyktig sliten da jeg kom hjem i 21:30-tiden.

Fredag 19.1.24: uutilsynet første kikk

Dok-møte om ExpansionCard og fredagsmøter. Fikk tatt en prat med Rannveig om noen nødvendige oppdateringer av admin-delen. Begynte å se litt på den agregerte rapporten, og håper å få bort noen få feil før vi publiserer på uu-tilsynet. Var inne der og starta så vidt på rapporten.

Kort handletur med Gøran. Marianne var ute med Trine. Laget en god salat og ellers kyllingvinger og baghuett.

Lørdag 20.1.24: ryggbiff

Rolig dag. Laget ryggbiff med pommes frites til middag.

Søndag 21.1.24: væromslag

Etter sprengkulda slo været om med våt snø og 0 grader. Martinekaker til middag.

Starta så vidt med en oppdatering av nrk-appen. Har foreløpig ikke gjort mer enn å flytte script til nrk.js, men har tenkt litt på hvordan jeg kan videreutvikle appen med distriktssendinger.

Mandag 22.1.24: freser

Freseren kom i dag. Ellers hørte jeg gjennom noen intervjuer Skjur har gjort. A11y viser fortsatt ikke hvem som har lagt inn hvilke feil i agregerte rapporter, men det handler om å få ut kode så langt jeg har skjønt (dvs. er ferdig).

Tirsdag 23.1.24: mas, mas, mas, ....

Fikk endelig (helt på slutten av dagen) ut ny utgave av a11y-statement som gjør at jeg kan spore hvor ulike kommentarer kommer fra.

Kom meg i seng, men ikke pokker om jeg fikk sove! Tenkte å prøve en sånn snorkedings i kjeften, men ga opp etter hvert.

Onsdag 24.1.24: mvp

Begynte å gå gjennom tilgjengelighetserklæringene i dag. Har alt fått bort noen missforståelser. Veldig tydelig nå at verktøyet er en mvp.

Torsdag 25.4.24: vel blåst

Jobbet med tilgjengelighetserklæringer.

Siste Excel-kurskveld i NBF: kopiering, diagrammer og regnskap (summerhvis-funksjonen). Gikk ganske fint, og veldig godt å være ferdig. Mulig det blir Word-kurs om noen uker (avhengig av påmelding).

Fredag 26.1.24: 2.2.1

Fjernet 2.2.1 fra alle erklæringer med kun denne rapporterte feilen. Det gjelder alle innloggede tjenester.

Lørdag 27.1.24: hytta

Dro til Beitostølen. Måka foran garasjen. Laget pizza.

Søndag 28.1.24: avalanche

Tok snø fra carport-taket med avalanchen. Ganske tungt, og mye snø som må fjernes foran carporten.

Mandag 29.1.24: øl

Etter arbeidstid (stort sett tilgjengelighetserklæring) tok jeg en tur til Bryggerihuset. Stille og rolig. Prata en del med Frode.

Tirsdag 30.1.24: Madagaskar

Tilgjengelighetserklæringen er publisert på uustatus.no.

Marianne får kanskje bli med Ulf og Stephi til Madagaskar. Håper det går i orden, for den turen unner jeg henne av hele mitt hjerte!

Onsdag 31.1.24: himattatt

Tok fri det meste av dagen, men var med på Aksel-retro.

Markus og Ronja laget deilig pizza.

Torsdag 1.2.24: rød telefonkiosk

Jobbet med Vegard og Kent med FileUpload-komponenten. Ellers en liten sosial prat med uu-gjengen. Utover dette var det litt av hvert småtteri.

Jeg bestilte lego: rød telefonkiosk (London). Kunne ikke dy meg så det ble også Concorde.

Fredag 2.2.24: Stendi

Hadde avtalt møter med ny BPA-leverandør og en midlertidig assistent. Ingen dukket opp pga. føreforholdene. Tok for det meste fri, og det var litt dritt når BPA-møtene ble såpass amputerte (hadde Teams-møte med Stendi).

Lørdag 3.2.24: Chili con carne

Mesteparten av dagen gikk med til å lage en stor porsjon Chili con carne (6x4 porsjoner). Brukte oppskrift fra Meny, og resultatet ble skikkelig bra.

Søndag 4.2.24: holketur

Gikk en tur med Bessi, selv om føret var helt pyton. Gikk forbi Tokerud til enden av lysløypa og tok skogen hjem (mye bedre føre der). Hørte på Sefeldt-trippelen på veien gjennom skogen (Rieber vant). Møtte Morten og Karin Grøan da jeg var nesten hjemme. Laks til middag.

Mandag 5.2.24: frø

Jobbet litt med klikkflater. Det som er litt kult er at Jaws også sender musklikk og dermed ser det ut til å gå greit å trykke Enter i det aktuelle området (brukes på førstesiden av dette nettstedet).

Endelig fikk jeg sådd litt. Det ble litt ulike typer chili. Noen av frøene har ligget ganske lenge, så vi får se om det spirer eller ikke. Jeg bestilte også setteløk, jord og litt paprika.

Tirsdag 6.2.24: lærlinger

Ble intervjuet av noen lærlinger etter et dok-møte om DatePicker. Sov så og si ikke og var ganske prega av det.

Onsdag 7.2.24: matlaging med Gøran

Hele dagen hos Digdir om nasjonalt designsystem.

Etter en kort handletur laget jeg nudler med Gøran (som har mye mer erfaring enn meg).

Torsdag 8.2.24: alt for seint i bingen

UU og Frontend-forum, prat med designer på arbeidstrening som har sett på a11y-statement. Ellers litt småtteri, blant annet litt css.

Nesten hele kvelden gikk med til møte i NBF Aktivitetsutvalg. Pizza, kyllingvinger/bites og vin da møtet endelig var ferdig.

Fredag 9.2.24: Fredrik

Skikkelig kaldt igjen: -18 da jeg dro på jobben.

Nå har jeg lyst til å ta tak i det Fredrik var inne på i samtalen vi hadde: litt eksperimentering innen uu. Må ha en prat til med han for å skjønne litt av rammene og hva vi kan få til. Så han ikke på fredag, men tar tak i det til uka.

Lørdag 10.2.24: rampe og is

Deilig å fyre i peisen, men rampa foran boden hadde steget (antakelig is under). Kom ikke inn i boden så peisvarmen ble kortvarig.

Søndag 11.2.24: Panda

Feiret morsdag på Panda med Rune, Martine, Mie, mamma og Marianne og MOrten. Gikk dessverre glipp av jaktastarten for menn i skiskyting, men sneik meg til noen små radio-glimt. Johannes Tingnes Bø vant etter en mildt sagt spennende siste skyting (Tarjei bommet på 4 skudd på siste skyting).

Mandag 12.2.24: gjennoppretting av iPhone

Mandagsmøter, 1:1 med Karina, laget app for å finne sidespråk.

Strømmen storsenter på kvelden: Marianne fikk gjennoppretta telefonen sin, vi var innom Rutale og kjøpte en hamburger.

Tirsdag 13.2.24: språk-presentasjon

Venta vel sånn ca. 2 t på bussen. En del snø, men veldig håpløst at Ruter er så dårlige med vinterdrift. Veldig få på jobben, og jeg fikk starta på et prosjekt med en presentasjon for hver wcag-retningslinje. Har forsåvidt alt to klare: forberedelser til uu-forum. Har vært litt dumt at jeg ikke har kunnet ta opp ting på jobben, men Fredrik ga klarsignal for å bestille mikrofon, arm og headset.

Helt ødelagt midt på dagen fordi jeg nesten ikke sov natt til tirsdag. Kvelden bar også litt preg av det.

Onsdag 14.2.24: mikrofon

Utrolig nok kom mikrofonen og tilbehøret dagen etter at Fredrik bestilte. Jeg fikk så vidt prøvd det, men var redaksjonsmøte, teknisk retning i tjenesteplattform og en del annet. Prøvde meg på animering av et lysbilde med ulike talesynteser og det ble faktisk ganske kult (skal i språkpresentasjonen). Jobba ellers en del med les-text.html og fikk det endelig til slik jeg ønsket. Mulig jeg også skal se litt på hurtigtaster, i alle fall for å lese (så fokus kan beholdes feks. i stemme-valget).

Torsdag 15.2.24: NB Whisper

Lansering av NBs ulike Whisper-modeller. Det var såpass spennende at jeg fulgte hele seminaret. I utgangspunktet skulle jeg ha vært med på Design-torsdag på Mesh.

Fredag 16.2.24: ripe i lakken

Jeg hadde hjemmedag pga. besøk fra bpa-rådgiver og en mulig assistent. Rune skulle til byen i forb. med en snorke-undersøkelse, og vi hadde Mie hos oss. De parkerte på Stovner senter, og da de kom tilbake fra byen hadde noen laget en feit ripe i lakken på bilen (sikkert med en nøkkel eller liknende).

Hadde et møte med Karina og Fredrik. Jeg skal jobbe med en faggruppe som kanskje kan kalles 3IT: Innovativ Inkluderende InformasjonsTeknologi.

Lørdag 17.2.24: røykt svinenakke

Røykt svinenakke til middag. Ikke så aller verst, men jeg synes det var i meste laget med røyksmak. Noe vi kjøpte på Oda i sommer, men som ikke ble brukt på Malmøya. Sannsynligvis flott å grille.

Søndag 18.2.24: krydder

Gikk en tur med bessi (bare til Johnny Svorkmoe). oda var på tur med noen bekjente av Trine.

Marianne og jeg starta med opprydding i krydder. Det er en kjempejobb som vi nok må bruke ganske mye tid på!

Mandag 19.2.24: såjord

Fikk ferdig presentasjonen om wcag 3.1. Ellers mandagsmøter.

Skulle kjøpe såjord med Gøran. Først trøbbel med å komme inn i drivhuset. Så hadde bilen gått i "monster mode" og vi fikk ikke starta. Når bilen til slutt godtok oppstarten dro vi til Alnabru, bare for å komme til en stengt Plantasjen. På skjetten var det åpent, men det tok jo mye av kvelden. Laget potetmos og kjøttboller, men det ble fryktelig sein middag. Jeg våkna i to-tiden, gratulerer med det fantastiske sovehjertet jeg har!

Tirsdag 20.2.24: Axe-con

1:1 med Karina. Vi prata om løst og fast: mangfold i mai, uu-teamet, Faggrupper med mer.

Fikk så vidt med meg første foredrag av Axe-con. Håper og tror foredragene kan sees i ettertid.

Onsdag 21.2.24: Apetitt Energy

Starta dagen med å avinstallere en del greier på PCen for om mulig å få den litt raskere. Lunsjkaker (Aid var på Ensjø) til lunsj, og så et møte med Trent ang. trestruktur-meny.

Var på brukshunden og kjøpte et nytt for: Apetitt Energy.

Torsdag 22.2.24: Word-kurs

Starta dagen med å svare på eposter (blant annet Ina i forhold til Websak og anskaffelse), ga tilgang til Karina på Deque University og teste tabeller med grupperte data. Design-lunsj.

Første kveld med Word-kurs i Blindeforbundet. Det gikk fint synes jeg.

Fredag 23.2.24: kyllingvinger

Dok-møte om TextField, og vanlige fredagsmøter. Jeg så litt på Azure, men kom egentlig ikke noe videre.

Laga kyllingvinger til middag. Ble neonlunde, men litt mye stekt synes jeg.

Lørdag 24.2.24: Ulf

60-års konsert med Ulf Nilsen i Nordstrand kirke. Kjempefin konsert og hyggelig lag i Ljan menighetshus etterpå. Vi satt på bord blant annet med Ingunn og Brikt.

Søndag 25.2.24: kyllingwok

Sov lenge og det ble en rolig dag. Planla litt Word-kurs, rettet annonse om assistent og laget en slags Wok med kylling.

Mandag 26.2.24: hadde blitt 90

Pappa hadde blitt 90 år i dag. Vi hadde en kjempekoselig samling hos mamma med innkjøpte snitter og fruktsalat til dessert.

Mandagsmøter. Starta så smått med et tastatur-eksempel der jeg ser på en tabell som en komponent (ikke tab-stopp for hvert enkelt interaktivt element).

Tirsdag 27.2.24: Vibbo

Hadde et kurs for Blindeforbundet. Geir Ove redda meg med Zoom-møte og det funka helt suverent.

Onsdag 28.2.24: Mamma pizza

Retro i Aksel. Jobbet videre med det tastatureksemplet, dvs. de to eksemplene.

Etter jobb var det øl og pizza. Jeg dro videre rett før 19 for å være med førerhundklubben til Hunter.

Torsdag 29.2.24: tastatur

Dok-møte om FileUpload (fortsetter på ferdag). Hadde et møte med en designer om tastaturbruk (hurtigtaster). Ferdig, tror jeg, med tastatureksemplet.

2. kveld av Word-kurset for Blindeforbundet.

Fredag 1.3.24: møte-maraton

Hele dagen gikk egentlig med til dok-møte og andre møter.

Lørdag 2.3.24: vår i lufta

Gikk en fin tur med Bessi mens jeg hørte på skiskyting. Ikke veldig langt, altså: Joker'n i Starveien.

Søndag 3.3.24: pølsegryte

Marianne og jeg laget en stor porsjon pølsegryte med makaroni. Den ble god, og nå har vi 4 middager i fryseren.

Mandag 4.3.24: potesokk

Jobbet med presentasjon og testing.

Utrolig nok fant Gøran igjen en potesokk Bessi hadde mista ute i skogen!

Tirsdag 5.3.24: kaos

Laget ferdig en presentasjon om retninglinje 2.1 i WCAG. Testet også FileUpload og ny pensjonskalkulator.

Vibbo-kurs i Blindeforbundet med div. annet: kaos.

Onsdag 6.3.24: funksjonshemmede dyr

Kort dag på jobben: skidag. Laget en video av AI-tegningene til Vetle og Aid.

Torsdag 7.3.24: synstolking av dataspill

Det ble et bra word-kurs i Blindeforbundet synes jeg, og tror deltakerne var ganske fornøyde! 3. og siste kveld, så får vi se om det blir flere kurs. Deltok på UnIKT-forum hele dagen, og høydepunktet var et foredrag om synstolking av dataspill med Magnar Kvalvik.

Fredag 8.2.34: Madagaskar-planlegging

Marianne var hos Stephie og planla Madagaskar-tur. Markus skulle lage middag, men det ble det ikke noe av fordi han sovna (og jeg maste ikke på han heller).

Lørdag 9.3.24: The bbq shop

Var på bbq shop med Rune. Kjøpte litt krydder og div utstyr: pizzafat og kutter, sett med støpehjernsgryter/panner og en boks til deig. Kjøpte også en "flank steak" der som jeg grillet til middag med coffee rub. Det ble kjempegodt!

Søndag 10.3.24: loaded pommes frites

Stor oppvask og rydding i grillutstyr tok dagen. Markus laget loaded pommes frites til middag.

Mandag 11.3.24: gode fiskekaker

Laget funksjonalitet for synstolking og la på plass synstolk-spor på "funksjonshemmede dyr-video". Mandagsmøter, dok-møte om TextArea.

Grilla vok og fiskekaker. Ble ganske OK: fiskekakene var veldig gode.

Tirsdag 12.3.24: Loop

MiM-workshop, 1:1 med Karina og et dok-møte om TextArea. Planlegging med Loop, et Microsoft-verktøy jeg ikke fikk veldig mye ut av sånn med en gang.

Siste kveld med Vibbo-kurs i Blindeforbundet. Vi var ferdige og så på litt av hvert Voice Vista, finne tlf. i tekstmelding, litt om kopiering med mer. Sein middag: Markus kokte opp noe tortelini.

Onsdag 13.3.24: herlig pizzasaus

Starta med møte i Felles offentlig designsystem hjemmefra. Dro til jobben og testet pensjonskalkulator. Fant noe med ToggleGroup jeg ikke synes er helt perfekt (presenteres som radioknapp, men fungerer ikke som native-kontroll).

Laget pizzadeig som ble plassert i kjøleskapet. Laget også en pizza-saus som ble veldig god (kokte vel i tre timer).

Torsdag 14.3.24: tynn bunn

Mesteparten av dagen gikk med til design-torsdag.

Fikk endelig til å lage riktig italiensk bunn. Ikke lett, men med litt øvelse skal jeg nok få det til.

Fredag 15.3.24: fredagspils

Tok en litt kort jobbdag (hjemmefra). Var med på fredagsmøtene i Aksel. Tror kanskje jeg har funnet en god løsning for ToggleGroup, men det blir gøy å lage en demo.

Var med Marianne og kollegaer på fredagspils på Stovner senter. Skikkelig hyggelig og det ble en god del. Grilled mix var også helt OK.

Lørdag 16.3.24: fryktelig lei av matlaging

Jobba lenge på kjøkkenet med oppvask og kyllingvinger. Marianne harka og brakk seg og synes maten var grusom. Jeg ble litt sur av reaksjonen og synes kanskje hun kunne moderert seg litt. Sa at jeg ikke ville lage mat på en stund, og selv om det nok var veldig barnslig tenker jeg at det kanskje kan være et lite initiament til at vi tre deler litt mer på matlaginga enn det vi har gjort i ganske lang tid. Jeg tar nesten all oppvask, og den tiden det tar er litt drøy i forhold til å lage mat hver eneste dag (det har jeg heller ikke gjort, men litt drøyt mye har det vært på meg).

Søndag 17.3.24: sessongslutt

Da var WC over både i langrenn og skiskyting. De to Johannes'ene vant hvert sitt avslutningsløp - fantastiske vinnerskaller de to gutta.

Mandag 18.3.24: bankbytte er noe dritt

Jobba hjemmefra og i møtefri-tid laget jeg ToggleGroup-eksempler.

Får stadig mas om manglende dekning fra S-banken (et konsept fra DNB). Tror jeg nå klarte å flytte alle auto-giro avtaler til Handelsbanken. Har jo gjort det før også, men alt kom tydeligvis ikke med.

Tirsdag 19.3.24: møte med ny assistent

Dagen starta med all-møte for hele NAV. Deretter laga Vetle og jeg et forslag til undertemaer og innholdstype for uu (God praksis på Aksel). Dok-møte om search-komponenten.

Etter jobb møtte vi en ny assistent: ser OK ut så langt.

Onsdag 20.3.24: FileUpload

Mye all-møter for tiden. Går nesten litt surr i avdelinger og hvem som er med hvor. 'vi feiret 'fileUpload med en kake med bilde av komponenten (og litt morsom tekst). Baker Hansen hadde ringt for å forsikre seg mot at bildet var en feil.

Torsdag 21.3.24: vellykket pizzasaus

Etter allmøte (Tjenesteplatform) og designlunsj dro Vetle og jeg til Bussterminalen. Jeg hadde billett til 15-bussen, men fikk faktisk gjort den om til 13-bussen. Leste en del på bussen. Ble med helt til Beitostølen sentrum, og så havna jeg på 'bryggerihuset på veien til hytta. Kjøpte pizzabunn og ingredienser til saus på Kiwi. Ble seint, men sausen ble herlig!

Fredag 22.3.24: hyttekontor

Vanlige fredagsmøter. Hadde også et møte med Trent om opplesing av siffer (og datofelt). Kjapp tur på Bryggerihuset for å smake på en sider som skulle komme, men den var ikke kommet.

Lørdag 23.3.24: påskegjester

Freddy og Irina kom oppover. De hadde med en stellematte, saueskinn, hundefor og en del mat vi hadde bestilt fra Oda til påske. Pizza til kvelds.

Søndag 24.3.24: langrenn er den beste aktiviteten i verden

Endelig på ski igjen. Freddy, Irina og jeg gikk på Helsesportsenteret og jeg kosa meg veldig! Irina laget hønsesuppe til middag. Den sto og småkokte hele dagen. Turen ble enda bedre for min del fordi Bessi var med i trekksele. Herlig å ha henne med, og hun var skikkelig flink.

Mandag 25.3.24: rangling

Herlig skitur og Culotte til middag (båtpoteter og salat). Så dro vi til Bryggerihuset, og der ble vi til 02! Spiste litt italiensk salami og brødpinner da vi kom hjem - og noen gode oliven.

Tirsdag 26.3.24: null sikt

Freddy hadde vondt i knærne, så vi tenkte å ta en biltur til Flya. Sikten var så dårlig at vi snudde i Båtskaret. Innom Motekroken og fikk se på en rådyr genser. Vi tok også en kaffe på Jotunstoga, dvs. jeg tok en Solo og et karbonadesmørbrød. Hønsesuppe til middag.

Onsdag 27.3.24: guanciale

Freddy og Irina dro. Jeg møtte Marianne på bussen. Gikk en tur til Helsesportsenteret først, men var likevel veldig tidlig ute. Ble så kjedelig at jeg tok en pils i busskuret. Vi tok litt brødpinner, oliven, skinke, paprika med tunfisk og salami som en slags forrett. Kjempegodt! Så laget jeg Carbonara med guanciale. Det var ikke helt vellykket. Kjøttet skulle ha vært delt bedre. Kanskje skulle jeg ha latt det ligge lengre i panna også. Jeg spiste restene til frokost, og da var det mye fett guanciale igjen. Har en pakke til, så får se om det kan bli bedre.

Torsdag 28.3.24: restepizza

Jeg gikk en tur til Garli. Marianne koste seg med italiensk skinke etc. Jeg laget pizza av restene vi hadde fra forrige pizza. Ble faktisk godt, og jeg hadde hvit saus på kvarte pizzaen til Marianne.

Fredag 29.3.24: full vårløsning

Marianne og jeg gikk tur. Var innom gourmet-butikken og kjøpte paprika med tunfisk og olivenolje (fin flaske). Så tok vi et par øl (irish på Marianne) på Bryggerihuset. Veien var bare slush og vann! Skikkelig vanskelig å gå. Fisk og båtpoteter til middag.

Lørdag 30.3.24: påskebiff

Det ble ikke lammelår (selv om det ligger i fryseren på hytta), men biffmiddagen (angus indrefile) ble skikkelig vellykket!

Søndag 31.3.24: påskehjemfart

Vi gikk til sentrum for å ta bussen derfra. Det var skikkelig slitsomt, og jeg svetta som en gris. Turen hjem gikk egentlig veldig greit: kun ca. en time forsinket.

Mandag 2.4.24: for et vær

Deilig å lande hjemme og få en fridag. Været var helt nydelig og ganske mye av dagen ble brukt på terrassen. Grilla (burgere og pølser) til middag.

Tirsdag 2.4.24: back in business

Var i ordentlig dårlig form på morran fordi jeg nesten ikke hadde sovet. Det ble hjemmedag. Jobbet med å få tastaturnavigering i togglegroup-demoen riktig. Ellers Aksel-møte og et møte om produktmalen.

Onsdag 3.4.24: Plantasjen

Dok-møte om radioknapp. Resten av dagen gikk med til div. testing og faktisk fant jeg en stor feil som var årsaken til mange av problemene i ToggleGroup-demoen. Tror jeg må lage en artikkel om ikke-native kontroller.

Var på Plantasjen med Gøran og kjøpte frø: tomater, paprika, agurk, squash og basilikum. Kjøpte også noen urter jeg får prøve å holde liv i.

Torsdag 4.4.24: engelskkurs

Møte om copilot (Microsoft 365), retro, designlunsj, uu-forum og legge inn kode i ToggleGroup-demoen. Ellers litt testing.

Ledet engelskkurs på kvelden (Zoom) for nbf. Det skulle ha vært teknisk engelsk, men var vel egentlig ikke helt nivå for det. Hyggelig, og det gikk bra synes jeg. Marianne kom innom og fortalte om DuoLingo.

Fredag 5.4.24: øl og lego

Jobbet hjemmefra. Issues og friday wins i Aksel. Starta på boka "Design that scale".

Øl og lego med Markus og Ronja. Entrecotte til middag, krydra med kaffe-rub.

Lørdag 6.4.24: drivhusvask

Hilde vaska litt i drivhuset. Hun kom nok ikke til over alt, men supert å få tatt et tak. Etter hvert må jeg se å få lagt sand på gulvet, men får vente til det er litt varmere i været.

Gode kyllingburgere til middag. Markus og Ronja kom hjem etter leggetid for meg, men de laget et eller annet alternativt (meksikansk).

Søndag 7.4.24: kyllingkrydder

Kyllingvinger til middag. Brukte et kyllingkrydder (kanskje Jacops-boks), som ledd i tøm-krydder prosjektet.

Mandag 8.4.24: plantebrett

Mandagsmøte og dok-møte i aksel. Fant en måte som kan funke for dyrelyd-matrise også på mobil. Skrev ferdig en artikkel om ikke-native kontroller og wai-aria koding.

Handla med Gøran: hentet pakke for Marianne, Elkjøp (vindusvasker, toasthjern og stavmikser) og var på Plantasjen og fikk tak i plantebrett. Synd jeg ikke har kjøpt det før, for det gjør det jo mye enklere å unngå søl i drivhuset. Hilde var også på jobb, og hun og Marianne laget en kjempegod tomatsuppe.

Kjøpte forresten fire urter på Plantasjen: rosmarin, mynte, oregano og timian (på stamme).

Tirsdag 9.4.24: sjanset på å sette planter i drivhuset

Var med på en del møter hjemmefra. Vetle hadde fri. Var i drivhuset og planta om squaqsh og agurk før Marianne og jeg spiste kyllingburger. De var faktisk kjempegode (samme som på lørdag).

Onsdag 10.4.24: bæsj

Ganske spennende diskusjon om trekkspill-kontroller i nye produktmaler. Laget også en demo for å teste kmbinasjon knapp/heading som skal brukes i disse kontrollene.

Gøran og jeg fikk kjøpt en stor vannkanne på Koop bygg. Han tok en runde og kasta bæsj etter snøsmeltinga.

Torsdag 11.4.24: enda et drivhus snart på plass

Så blant annet på FormSummary og testet noen PDF-filer fra skjema-teamet.

Markus ble ferdig med oppsettet av det lille drivhuset som skal stå utenfor stua. Ser veldig fint ut. Engelskkurs på kvelden. Markus (og kanskje Ronja) laget Carbonara.

Fredag 12.4.24: Uloba

Webinar om nytt assistent-system, Worksoft. Helt tragisk for oss som bruker skjermleser (webinaret, altså). Det som er helt utrolig er at web-løsningen fortsatt har mangler mht. uu, og appen er ikke universelt utformet. Vet ikke om jeg skal le eller gråte, men når Uloba ikke tar uu mer seriøst tenker jeg at det er en litt håpløs organisasjon som liksom skal kjempe for 'likeverd og selvstendighet'.