Hamburger
Kvernet høyrygg og forslag til tilbehør.
Ingredienser
- Høyrygg
- Salt, pepper, hvitløkspulver og paprikapulver
Tips: noen ganger blander jeg inn bacon (4 kg høyrygg, 1 kg bacon). Du trenger selvsagt ikke å lage så mye, men jeg gjør ofte det og fryser ned burgere for å ha lettvint mat tilgjengelig. Kverne baconet eller skjær det veldig fint med kniv og bland i høyrygg-massen.
Framgangsmåte
- Kverne høyryggen middels grovt (eller få slakteren til å gjøre det)
- Press deigen ut til et flak, ca. 2 cm tykt
- Strø salt og pepper over hele flaten, men ikke vær veldig raus med krydderet. Et alternativ er å bruke SPG (for eksempel Arne's).
- Du kan droppe paprika og hvitløk, men jeg synes det er godt med et tynt lag.
- Kna deigen godt for å spre krydderet. Sett gjerne deigen i kjøleskapet.
- Ha en bolle vann tilgjengelig: det er enklere å holde på med dette med litt våte hender. Ta den kjølige deigen ut av kjøleskapet og form baller. Jeg synes 180 g er passe. Trykk de ut til hamburgere, evt. med en hamburgerpresse.
- Stek hamburgerne på middels varme. Snu de når det begynner å piple litt på oversiden. Ha gjerne på litt ost og hvis du har det kan du godt sette over en smelteklokke.