Hamburger
Ingredienser
- Høyrygg
- Salt, pepper, hvitløkspulver og paprikapulver
Framgangsmåte
- Kverne høyryggen middels grovt (eller få slakteren til å gjøre det)
- Press deigen ut til et flak 1-2 cm tykt
- Strø salt og pepper over hele flaten, men ikke vær veldig raus med krydderet!
- Du kan droppe paprika og hvitløk, men jeg synes det er godt med et flortynt lag.
- Kna deigen godt for å spre krydderet. Sett gjerne deigen i kjøleskapet.
- Ha en bolle vann tilgjengelig: det er enklere å holde på med dette med litt våte hender. Ta den kjølige
deigen ut av kjøleskapet og form baller. Jeg synes 150 g er passe. Trykk de ut til hamburgere, evt. med
en hamburgerpresse.
- Stek hamburgerne på middels varme. Snu de når det begynner å piple litt på oversiden. Ha gjerne på litt
ost og hvis du har det kan du godt sette over en smelteklokke.