Hamburger

Ingredienser

Framgangsmåte

  1. Kverne høyryggen middels grovt (eller få slakteren til å gjøre det)
  2. Press deigen ut til et flak 1-2 cm tykt
  3. Strø salt og pepper over hele flaten, men ikke vær veldig raus med krydderet!
  4. Du kan droppe paprika og hvitløk, men jeg synes det er godt med et flortynt lag.
  5. Kna deigen godt for å spre krydderet. Sett gjerne deigen i kjøleskapet.
  6. Ha en bolle vann tilgjengelig: det er enklere å holde på med dette med litt våte hender. Ta den kjølige deigen ut av kjøleskapet og form baller. Jeg synes 150 g er passe. Trykk de ut til hamburgere, evt. med en hamburgerpresse.
  7. Stek hamburgerne på middels varme. Snu de når det begynner å piple litt på oversiden. Ha gjerne på litt ost og hvis du har det kan du godt sette over en smelteklokke.